MKE'ye 100 milyon liralık yatırım

MKE

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz MKE'de incelemelerde bulundu. MKE'nin yeniden canlandırılacağını belirten Bakan Yılmaz Kurum bünyesinde 100 milyon liralık yenileme çalışmalarının yapılacağını söyledi.

MKE’DE İNCELEMERDE BULUNDU

Atalay ve beraberindeki Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu bünyesinde bulunan Ağır Silah ve Çelik Fabrikası`ndaki incelemelerin ardından teşhir salonunda basın toplantısı düzenledi. Atalay, bir gazetecinin, 28 Şubat davasında müdahil olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine, davanın başladığını bu konuda kendisinin de 28 Şubat mağduru olduğunu söyledi.

KIRIKKALE KABUK DEĞİŞTİRİYOR

Kırıkkale’nin kentsel dönüşüm anlamında bir kabuk değiştirdiğini söyleyen Yılmaz, MKE gibi çok köklü bir tarihe sahip kurumumuzun, yeni bir atılımda bulunması için Çelikhane projesini hayata geçireceklerini belirterek, “İhale sürecini başladık. Yeni tesis 120 bin ton çelik üretim kapasitesine sahip olacağını olacak. Yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak Savunma Sanayi açısından kritik ve önemli bir yatırım” dedi.

YATIRIMLARLA KIRIKKALE KALKINACAK

MKE’ye yapılacak olan yatırımlar ile Kırıkkale’nin daha da gelişeceğini ifade eden Yılmaz, bir kentin kamu yatırımlarıyla gelişmeyeceğini belirterek, mutlaka özel yatırımların da arttırılması gerektiğini vurguladı.

DAHA FAZLA BÜTÇE AYRILACAK

Kırıkkale’nin alacak yatırımlar ile daha da gelişeceğini belirten Yılmaz, imkânlar dâhilinde daha fazla bütçe ayırmaya çalıştıklarını belirterek, , “Bizim nitelikli çelikte açığımız var. Dışarıdan ithalat yapıyoruz, değişik sınıflandırmalarla yapıyoruz. Bunun önemli bir kısmını yurt içinden karşılamak için bu tesisi gerçekleştirmeyi ön görüyoruz. Sadece Kırıkkale için değil, çevre illerimiz için de büyük katkılarda bulunacak bir proje olacak” diye konuştu.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİNDE BEKLENTİLER BÜYÜK

Demokratikleşme paketinde her kesime hitap edildiğini açıklayan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, önümüzdeki günlere paketin açıklanacağını söyledi. "Demokratikleşme paketi ile ilgili geçen hafta belirli bir çalışma yaptıklarını belirten Atalay, “ Henüz tamamlanmadı. Yarın yapılacak olan Bakanlar Kurulu Toplantısının ardından Salı günü saat 13.00`de tekrar bir araya geleceğiz. Başbakanımızın başkanlığında çalışmamızı devam ettireceğiz. Daha öncede ifade ettiğim gibi bu çok kapsamlı bir demokratikleşme paketi, bizim 11 yıldır sürdürdüğümüz Türkiye`yi normalleştirme çalışmalarımızın bir devamı. Sadece çözüm sürecine odaklanmış bir paket de değil. Türkiye`deki demokratikleşme ile ilgili her kesimden vatandaşımızın özellikle her inanç grubundan vatandaşlarımızın korkusuzca, özgürce, kendi inancını, düşüncesini yaşamasını sağlamayı hedefleyen bir çalışmadır. Pek çok unsur var. Daha önce ifade ettiğim gibi çok kapsamlı bir paket ama bunun unsurları üzerinde tabi bir açıklama yapmadık, basında değişik değerlendirmeler oluyor, bu çalışma bitmediği için açıklama yapmamız da uygun değil. Şu anda bizim hazırladığımız çok geniş kapsamlı bir taslağımız var. Bunu yeniden Başbakanımızın başkanlığında değerlendiriyoruz ve bu karar verildikten sonra da doğrusu bizim arzumuz kendisinin açıklaması, bunu doğrusu şu süreçte, şu dönemde çok önemli bir çalışma olarak görüyoruz" dedi.

SABIRLI OLMAK GEREK

Atalay, bu konularla ilgili değişik yerlerde değişik açıklamalar olduğunu ifade ederek, "Yürüttüğümüz bu süreç çok zor ve ciddi bir iştir. Bu konularda çok sabırlı olmak gerek, temkinli olmak gerek. Telaşlı, aceleci, açıklamalardan kaçınmak lazım. Özellikle herkes için diyorum, bu konuda rol alan, bu konuda sorumluluğu olan insanların daha dikkatli açıklamalar yapması lazım." diye konuştu

GÖREVDEN ALINMA MESELESİ

28 Şubat sürecinde o dönemde Kırıkkale Üniversitesi Rektörü olduğunu açıklayan Atalay, "Görevden alındım. Ben, kendim müdahil olarak dâhil olmadım, çünkü bu günkü kabinenin içinde bir görevim var. Eğer hayatın başka bir yerinde olsaydım müdahil olurdum ama hükümette olduğum için biraz da istişare sonrası müdahil olmamaya karar verdim. Yerinde izliyorum." şeklinde konuştu.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu